Göbələyin ən önəmli özəlliyi budur ki... Göbələyin ən önəmli özəlliyi budur ki...

Faydaları saymaqla bitməyən göbələk

Göbələyin ən önəmli özəlliyi budur ki...

Göbələk ən az ət qədər faydalıdır. Buna görə də həm də daha yaxşı bir alternatidir də deyə bilərik.

Dietoloq Nilüfer Terzioğlu göbələyin faydaları ilə bağlı önəmli məlumatlar verib.

AzNews.az Türkiyə KİV-nə istinadən həmin məsləhətləri təqdim edir:

Göbələk eynilə ət kimi 5 dad duyğusunu hiss etdirən qidadır.

Göbələk tərəvəz qrupundan sayılsa da, əslində tərkibinə görə ət, quru paxlalılar və taxıl qrupuna oxşayır.Əgər çoxlu vitamin, az kalori və minerallarla zəngin bir qida axtarsanız göbələk istifadə edə bilərsiniz. 1 kasa dilimlənmiş göbələk (70qram) sadəcə 15 kaloridir.

Göbələk sinir sistemi üçün vacib olan B qrupu vitaminlərindən riboflavin, niasin vəpantotenik asit tərkiblidir.Eyni zamanda sümük əriməsi riskini də azaldır.

Göbələyi digər tərəvəzlərdən ayıran ən önəmli özəllik D vitamininin təbii qaynağı olmasıdır.

Ən çox D vitamininə sahib olan mantar növləri portabella və maitake, ən az D vitaminlisi isə ağ göbələkdir.

Liflərlə zəngin olduğu üçün qəbizliyə də müsbət təsir göstərir.

Səidə Nurməmmədli
AzNews.az