Xurmanın xeyirli xüsusiyyətlərini təqdim edirik:
Xurma, ehtiyacımız olan vitaminlərin az qala hamısı ilə zəngindir.
Ümumilikdə 28 kilo kalorisi olan xurma, zülal, karbohidrat, yağ, su, lif, vitaminlər, kalium, kalsium, maqnezium, fosfor, natrium, kükürd, dəmir, sink, mis və yodla zəngindir.
Xurmanın 99 növü mövcuddur.
Xurma qırmızı ətin 2, balıq ətinin 3 qatı qədər enerji almaq imkanı verir.
Xurma enerji mənbəyi olduğu üçün yorğunluq və əldən düşmüşlük hissini qəti aradan qadırır.
Xurma yemək doğum sancısını azaldır, əmizdirən qadınların isə südünü artırır.
Sıx lifli quruluşu sayəsində həzm sisteminə yaxşı təsir göstərir.
Güclü bir yaddaşa sahib olmaq və öyrənmə qabiliyyətini inkişaf etdirmək üçün təklif edilən qidalar sırasındadır.
Xurma bədəndə infeksiya meydana gəlməsinə maneə törədici təsirə malikdir.
İçərisində olan təbii kükürd sayəsində mövsümi və digər səbəblərdən əmələ gələn allergik reaksiyalara qarşı təbii şəfadır. Öd kisəsi və böyrək infeksiyalara qarşı təsirlidir. Qanı və böyrəkləri təmizləyərək təzyiqi və xolesteronu tənzimləyir.
Bir neçə xurma kalsium iynəsinə bərabərdir.
AzNews.az