Dəm çayı qaynadısa, İÇMƏYİN! - Xərçəng riskini artırır

29 Sentyabr 2018 21:15 (UTC+04:00)

İlk növbədə təmiz sudan istifadə etməkdir. Krantdan gələn sudan uzaq durun, bu su həm sağlamlığa ziyan vurur, həm də çayın rəngini qatılaşdırır.

Dəmlik seçimi də düzgün olmalıdır. Ən düzgünü farfor çaydanda çay dəmləməkdir. Dəmir və almünium çayın dadını qaçırır.

Çay dəmlərkən edilən səhvlərdən biri də qaynamış sudan istifadədir. Bu su bədəndə bakteriya yaranmasına səbəb olur.

Çayınızın dadlı olmasını istəyirsinizə, su qaynayan anda çayı onun üzərinə tökməyin. Yoxsa acı dadıyacaq.

Çayı dəmlədikdən sonra sobada çox tutmayın. Çayı qaynatmaq xərçəng kimi ciddi sağlıq problemləri yarada bilər.

Xüsusilə çöldə içdiyiniz bayat çaylardan uzaq durun. (Teleqraf.com)

AzNews.az