İspanaq, kələm və pazı kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər vitamin və minerallarla zəngindir. Onların tərkibində xüsusilə A, C və E vitaminləri var və immunitet sistemini dəstəkləyir.
6. Bal
Bal təbii antibakterial və antiviral qidadır. Xüsusilə öskürək və boğaz ağrısı kimi simptomları aradan qaldırır.
7. Badam və digər qoz-fındıq
Badam immunitet sistemini dəstəkləyən E vitamini ilə zəngindir. Digər qoz-fındıqların tərkibində sink kimi immuniteti gücləndirən minerallar da var.
8. Sarıkök
İltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malik olan sarıkök orqanizmin viruslarla mübarizəsinə kömək edə bilər.
9. Toyuq şorbası
Toyuq şorbası tənəffüs yollarını açır və iltihab əleyhinə təsir göstərir.
10. Yaşıl çay
Yaşıl çay tərkibindəki yüksək antioksidant tərkibi ilə immuniteti gücləndirir və orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.